Hírek

GYERMEK-RAJZ PÁLYÁZAT
2018. március 06. 16:03
Nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából

Hozzájárulva az 1848-as pesti forradalom 170. évfordulójának méltó megünnepléséhez az IPA (International Police Association) Magyar Szekció NAV Szervezete és a Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) NAV tagozata kölcsönös együttműködés keretében gyermekrajz pályázatot hirdet.

A pályázók köre

Óvodások, általános iskolások (3-tól 14 éves korig, három korcsoportban).

A pályázat részletei

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal dolgozóinak 3-14 éves korú gyermekei számára, a két szervezet gyermekrajz-pályázatot hirdet az alábbi címmel:

Mit jelent számodra Március 15-e?

A Nemzeti Ünnephez kapcsolódóan kérjük elkészíteni a pályázatokat. A mű lehet rajz, festmény, montázs, képregény, egy oldal terjedelemben, A/4 vagy A/3 méretben. (Kérjük, a kész rajzokat ne hajtsák össze.) Az alkotáshoz kérjük mellékelni (vagy a mű hátoldalán feltüntetni) a pályázó gyermek nevét, életkorát, lakcímét, valamint a NAV dolgozó szülő nevét, munkahelyét, e-mail címét, telefonszámát. Kérjük továbbá feltüntetni az IPA-NAV szervezet (baráti kör) tagjainál a tagsági számot is. Szintén szerepeltetni kell a pályázat címét („Mit jelent számodra Március 15-e?”). Egy pályázó kizárólag egy pályaművel indulhat. Az érvényes pályázat feltétele a pályázati anyag megfelelő formában, a megadott határidőig történő beküldése.

A beérkezési határidő: 2018. március 30.

Díjazás

A pályázatok értékelésére három korcsoportban kerül sor:

 1. 3-6 éves óvodás;
 2. 7-10 éves kisiskolás;
 3. 11-14 éves általános iskola felső tagozatos.

A díjak odaítéléséről a pályázatot meghirdető szervezetektől független zsűri dönt, melynek tagjai:

 • egy a gyermek,
 • a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria munkatársa
  • Mácsay Krisztina
 •  

Művészettörténész, múzeumpedagógus.

 • a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai:
  • Dvorszky Anikó Éva

Kulturális főreferens, NAV KEKI (Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum).

Festőművész, művészettörténet és rajztanár.

 • Izápi Laura

Pénzügyőr százados, kommunikációs kiemelt szakreferens, NAV KI Kommunikációs Osztály.

Rajz és vizuális kommunikáció szakos tanár, fotográfus, grafikus.

 • Ónody Ágnes

Főosztályvezető, NAV KEKI Kulturális és Üdültetési Főosztály.

Díjak:

Korcsoportonként az első három helyezettet díjazzuk, valamint különdíj odaítéléséről is dönt a zsűri.

 1. díj: 15.000,- Ft értékű ajándékcsomag (MRK felajánlása);
 2. díj: 10.000,- Ft értékű ajándékcsomag (MRK felajánlása);
 3. díj: 5.000,- Ft értékű ajándékcsomag (MRK felajánlása).

Valamennyi díjazott (1.-3. helyezett) ezen felül NAV ajándékcsomagot is kap.

Különdíj:

Különdíjban részesülnek korcsoportonként a pénzügyőr hagyományokat a pályázat témájával összekötő legötletesebb alkotások. A különdíj korcsoportonként 10.000,- Ft értékű ajándékcsomag a Magyar Rendvédelmi Kar, valamint 5.000,- Ft értékű könyvutalvány a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felajánlásában.

Továbbá, az IPA-NAV felajánlásaként korcsoportonként az 1.-3. helyezett egyenként 8.000,- Ft értékű családi belépőjegyet kap a Fővárosi Állat- és Növénykertbe.

Eredményhirdetés:

2018. április 7-én

A részletes programot a későbbiekben tesszük közzé.

A beküldött pályaműveket kiállítjuk az eredményhirdetés idejére a Magyar Nemzeti Galéria egykori báltermében a Budavári Palotában (1014 Budapest, Szent György tér 2.), valamint katalógust is készítünk. A művek továbbá megtekinthetőek lesznek a két szervezet internetes, valamint a NAV intranetes oldalán is.

Az eredményhirdetés alkalmából az IPA-NAV állófogadásra hívja a díjazottakat, valamint a gyerekeknek a Magyar Nemzeti Galéria kézműves foglalkozást tart múzeumpedagógusokkal, a felnőtteknek (szülőknek) pedig tárlatvezetést biztosít.

A díjazottak megadott elérhetőségeiken kapnak tájékoztatást, valamint nevüket a NAV intranetes oldalán és a két szervezet internetes elérhetőségén is megjelenítjük.

 

Pályázat benyújtása

A pályaművek leadása az alábbiak szerint történhet:

 • Személyesen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás épületében 1054 Budapest, Széchenyi u. 2. címen az „A” épület 1. emeletének 108. szobájában (vámszakmai és rendészeti szakfőigazgatói titkárság)
 • Levélben vagy futárposta útján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Irányítás Rendészeti Szakfőigazgatójának címezve a 1373 Budapest, Pf. 561. címre.

A pályázati anyag beküldése a pályázati feltételek automatikus elfogadását jelenti.

A pályázat beadásával a pályázó lemond a pályamunkával kapcsolatos jogairól és eláll minden további követeléstől a pályamunkájával kapcsolatban, egyúttal a beküldéssel a pályázó szülője (gondviselője, törvényes képviselője) hozzájárul ahhoz, hogy pályaművet ellenszolgáltatás nélkül megjelentethetjük az elkészített katalógusban, valamint azt a pályázatot meghirdető szervezetek és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a továbbiakban – részben vagy egészben - is felhasználja. Pályaművet nem áll módunkban visszaküldeni.

A pályázat kiírója fenntartja a jogot a pályázat feltételeinek megváltoztatására. Változásokról értesíti a pályázókat.

A pályázat benyújtásával kapcsolatban további információ Petre Krisztiántól kérhető a petre.krisztian@nav.gov.hu e-mail címen, valamint a 06-1/428-5474 telefonszámon.