Hírek

TAVASZI GYERMEKRAJZ PÁLYÁZAT
2022. március 29. 21:09
Tekintettel arra, hogy sokan várták már a folytatást, az IPA (International Police Association) Magyar Szekció NAV Szervezete és a Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) NAV tagozata kölcsönös együttműködés keretében idén is meghirdeti gyermekrajz pályázatát.

A tavalyi évben sajnos a járványhelyzet miatt az évek óta megrendezett nagysikerű rajzpályázat elmaradt. Tekintettel arra, hogy sokan várták már a folytatást, az IPA (International Police Association) Magyar Szekció NAV Szervezete és a Magyar Rendvédelmi Kar (MRK) NAV tagozata kölcsönös együttműködés keretében idén is meghirdeti gyermekrajz pályázatát.

Idén nem szeretnénk lemondani arról, hogy díjjazzuk a legszebb rajzokat és legtehetségesebb gyerekeket, és nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogy az elmúlt nehéz időszak ellenére a gyerekek hogy látják a jövőt, a jövőjüket.

Ennek megfelelően a jövőkép témakörében várjuk a szép alkotásokat az alábbi címmel:

 „Milyen lesz a világ 2050-ben?”

A pályázók köre

Óvodások, általános iskolások (3-tól 14 éves korig, három korcsoportban).

A pályázat részletei

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal dolgozóinak, valamint az IPA Magyar Szekció NAV Szervezete tagjainak 3-14 éves korú gyermekei számára, a két szervezet gyermekrajz-pályázatot hirdet a fenti címmel.

A mű lehet rajz, festmény, montázs, képregény, egy oldal terjedelemben, A/4 vagy A/3 méretben. (Kérjük, a kész rajzokat ne hajtsák össze.) Az alkotáshoz kérjük mellékelni (vagy a mű hátoldalán feltüntetni) a pályázó gyermek nevét, életkorát, lakcímét, valamint a szülő (NAV dolgozó, vagy IPA tag) nevét, munkahelyét, e-mail címét, telefonszámát. Kérjük továbbá feltüntetni az IPA-NAV szervezet (baráti kör) tagjainál a tagsági számot is. Szintén szerepeltetni kell a pályázat címét („Milyen lesz a világ 2050-ben?”). Egy pályázó kizárólag egy pályaművel indulhat. Az érvényes pályázat feltétele a pályázati anyag megfelelő formában, a megadott határidőig történő beküldése. A rajzokat kizárólag eredetiben kérjük beküldeni, email-t, fényképet elfogadni nem tudunk!!!!

A beérkezési határidő: 2022. április 15.

Díjazás

A pályázatok értékelésére három korcsoportban kerül sor:

 1. 3-6 éves óvodás;
 2. 7-10 éves kisiskolás;
 3. 11-14 éves általános iskola felső tagozatos.

A díjak odaítéléséről a pályázatot meghirdető szervezetektől független zsűri dönt, melynek tagjai:

 • egy gyermek,
 • a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai:
  • Dvorszky Anikó Éva

Kulturális főreferens, NAV KEKI (Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeum)

Festőművész, művészettörténet és rajztanár

 • Gózon Zoltánné

Főosztályvezető-helyettes, NAV KI Sajtó- és Kommunikációs Főosztály

 • Ónody Ágnes

Főosztályvezető, NAV KEKI Kulturális és Üdültetési Főosztály

 • Fazekas Monika

igazgatási ügyintéző, volt óvónéni, NAV KBPAVIG

Díjak:

Korcsoportonként az első három helyezettet díjazzuk, valamint értékes különdíjak odaítéléséről is dönt a zsűri.

 1. díj: 15.000,- Ft értékű ajándékcsomag (MRK felajánlása);
 2. díj: 10.000,- Ft értékű ajándékcsomag (MRK felajánlása);
 3. díj: 5.000,- Ft értékű ajándékcsomag (MRK felajánlása).

Valamennyi díjazott (1.-3. helyezett) ezen felül NAV ajándékcsomagot is kap.

A NAV belső intranetes oldalán a zsűri által kiválasztott legjobb művek közül a legtöbb szavazatot kapott pályázat közönségdíjban részesül.  

Eredményhirdetés:

2022. április 30.

A részletes programot a későbbiekben tesszük közzé.

A díjazott pályaműveket kiállítjuk az eredményhirdetés idejére a Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeumban (PAM) (1063 Budapest, Munkácsy Mihály utca 19/b.), valamint a díjazott pályaművekből katalógust is készítünk. A díjazott művek továbbá megtekinthetőek lesznek a két szervezet internetes, valamint a NAV intranetes oldalán is.

Az eredményhirdetés alkalmából az IPA-NAV állófogadásra hívja a díjazottakat, valamint a meghívottaknak a PAM munkatársa érdekes tárlatvezetést biztosít.

A díjazottak megadott elérhetőségeiken kapnak tájékoztatást, valamint nevüket a NAV intranetes oldalán és a két szervezet internetes elérhetőségén is megjelenítjük.

Pályázat benyújtása

A pályaművek leadása az alábbiak szerint történhet:

 • Személyesen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságára Budapest, 1144 XIV. Gvadányi u. 69., D. épület 5. emelet 527. szoba (igazgatói titkárság)
 • Levélben vagy futárposta útján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatósága részére Polcz Attila pénzügyőr dandártábornok Igazgatónak címezve a fenti, vagy a 1438 Budapest, Pf. 512. címre. Kérjük írjátok rá, hogy „rajzverseny”.

A pályázati anyag beküldése a pályázati feltételek automatikus elfogadását jelenti.

A pályázat beadásával a pályázó lemond a pályamunkával kapcsolatos jogairól és eláll minden további követeléstől a pályamunkájával kapcsolatban, egyúttal a beküldéssel a pályázó szülője (gondviselője, törvényes képviselője) hozzájárul ahhoz, hogy pályaművet ellenszolgáltatás nélkül megjelentethetjük az elkészített katalógusban, valamint azt a pályázatot meghirdető szervezetek és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a továbbiakban – részben vagy egészben - is felhasználja. Pályaművet nem áll módunkban visszaküldeni.

A pályázat kiírója fenntartja a jogot a pályázat feltételeinek megváltoztatására. Változásokról értesíti a pályázókat.

A pályázat benyújtásával kapcsolatban további információ dr. Csáki Magdolnától kérhető a csaki.magdolna@nav.gov.hu email címen, valamint a 06-1/467-7298 telefonszámon.

Reporter: MRK NAV Tagozat