Hírek

A MAGYAR RENDVÉDELMI KAR IDÉN IS DÍJAZOTT
2023. november 30. 09:07
Ebben az évben is kiosztották a Magyar Rendvédelmi Kar által tíz évvel ezelőtt alapított díjat, amelyet azok kaphattak, akik a munkán kívül, a mindennapokban is sokat tettek munkatársaikért, közösségükért.

A Magyar Rendvédelmi Kar éppen tíz esztendővel ezelőtt, 2013. november 8-án tartott közgyűlésén döntött arról, hogy megalapítja a Rendvédelemért Emlékérmet. Ennek célja, hogy elismerjék a magyar rendvédelem területén a rendvédelem személyi állománya szociális, szolgálati, munka- és életkörülményeinek javítása érdekében kifejtett, valamint a rendvédelem személyi állománya körében végzett közösségfejlesztő munkát. A díjat olyan civilek, személyek vagy szervezetek is megkaphatják, akik huzamosabb ideig végzett, átlagon felüli munkájukkal támogatták a rendvédelmet. Egyszerűbben: ezt az elismerést olyanok vehetik át, akik sokat tesznek a közösségükért, különféle programok szervezésével segítik, építik és összekovácsolják azt, fokozottan odafigyelnek a környezetükben dolgozók problémáira, és szükség esetén igyekeznek megteremteni a segítségnyújtás lehetőségét, vagy az átlagosnál aktívabban képviselik munkatársaik érdekeit.

A díjra a rendvédelem területéről, illetve a fenti célokat támogató civil szervezetekből is lehetett javaslatot tenni. Idén november 24-én került sor a Belügyminisztériumban a díjátadó ünnepségre, amelyen a Magyar Rendvédelmi Kar hat tagozatának javaslata alapján 88-an kaptak kitüntetést, köztük négy külsős is: dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője, dr. Szlávik János infektológus főorvos és a Nemzedékek Biztonságáért Közhasznú Alapítvány.

Reporter: T. Z. / police.hu
Fotós: FÜLÖP MÁTÉ